Tuesday, May 21, 2013

Bollywood + Bellydance = Bellywood!

Huomio kaikki uteliaat itämaisen tanssin alkeet hallitsevat! Elokuussa järjestettävällä Tanssistudio Sahramin tanssileirillä on lajitarjonnassa muun muassa bellywood-kurssi, jolla yhdistellään itämaisen tanssin ja bollywood-tanssin liikkeitä ja tekniikkaa energisen bollywood-musiikin tahtiin.

Bollywood lainaa usein liikkeitä itämaisesta tanssista ja vaikutteita arabialaisesta musiikista. Bellywoodissa käytetään hyväksi itämaisesta tanssista tuttua keskivartalotekniikkaa. Myös liikkeitä lainataan reilusti, tosin hieman bollywoodistaen niitä, eli muovaten sopivaksi intialaiseen bollywood-musiikkiin.

Tässä muutama linkki kolmeen verrattaen tuoreiseen musikaalikohtaukseen, joissa joko liikkeet ovat hyvin itämaisia tai musiikki on sävyltään arabialaista:

 Mashallah - Ek Tha Tiger

Dard E Disco - Om Shanti Om

Aga Bai - Aiyya

Elokuun bellywood-kurssi on koreografiakurssi, eli pääpaino ei ole tekniikan opiskelussa. Kurssille osallistuvilla olisi hyvä olla kokemusta itämaisesta tanssista ainakin alkeiskurssin verran.

Olen syventynyt sekä itämaiseen tanssiin, että bollywood-tanssiin. Opettaessani bollywood-koreografioita käytän usein itämaisen tanssin tunneilta tuttuja tekniikkaharjoitteita, sillä ne sopivat erinomaisesti myös "bollywood-liikkeiden" (oli ne sitten lainattu itämaisesta tanssista tai ei) opetteluun. Hyvä keskivartalotekniikka on tärkeä myös bollywood-tanssijoille tanssiturvallisuuden ja tietysti näyttävyyden takaamiseksi. Suosittelen lämpimästi itämaista tanssia bollywood-harrastuksen rinnalle, sillä lajit tukevat toisiaan. Ja tietysti bollywood-tanssia itämaisen tanssin harrastajille, sillä osaamista pääsee hyödyntämään hauskalla tavalla vauhdikkaassa kontekstissa!

Paikka: Tanssistudio Sahrami
Aika: ke 7.8. klo 16.30-21
Hinta: 40e (tai koko leiri 120e, ks. muu ohjelma Sahramin kesäaikataulu-sivulta)
Opettaja: Ilona Kolachana
Varusteet: mukavat liikuntavaatteet, juomapullo

Tanssistudio Sahramin kesäaikataulu


Ilmoittautumiset kurssille joko salille listaan tai:
Sirke Seppänen
p. 040 505 0000, sirke.seppanen(at)tanssistudiosahrami.fi

Lisätietoja kurssista voit kysellä minulta:
ilona.kolachana(a)gmail.com


No comments:

Post a Comment